Hanis Zalikha Sentap Kenyataan Ustaz Zulkefli Hamat? 8957376282519392311


Sponsor

klik gambar untuk besarkan


Pelakon Hanis Zalikha mempersoalkan kenyataan dikeluarkan pengacara program realiti Islamik Pencetus Ummah, Ustaz Zulkefli Hamat yang mendakwa tindakan Hairul Azreen melamarnya di konsert akhir Gegar Vaganza, memesongkan akidah.

Menerusi akaun Twitternya pada pagi Khamis, Hanis telah memuat naik status yang mempersoalkan kenyataan tersebut.

Mungkin kerana tidak bersetuju dengan pandangan diberikan Zulkefli, Hanis telah menulis, “Apo Ustaz? Sebab dia serious nak nikahlah dia lamar,”.
Namun status tersebut telah dipadam dan telah ‘diganti’ dengan “Melamar sebab serious nak bernikah. Doa yang baik-baik ya”.
Terdahulu menurut laporan Mstar Online, Ustaz Zulkefli menjelaskan perbuatan Hairul boleh menjatuhkan maruah wanita yang dilamar itu sekiranya perhubungan tersebut terputus di tengah jalan.
Menurut Zulkefli, ayat “will you marry me” kini seringkali diguna pakai kebanyakan selebriti sehingga boleh menjadi ikutan dan pengaruh tehadap generasi akan datang. 

Ianya menyerupai budaya agama lain selain boleh memesongkan akidah umat Islam.
Ahad minggu lalu pentas konsert akhir Gegar Vaganza dikejutkan dengan kemunculan Hairul Azreen yang melamar Hanis Zalikha untuk dijadikan isteri. Namun tindakan tersebut mendapat kritikan hebat oleh umum kerana tidak bersesuaian dengan adat Melayu.
link artikel asal
lagi gambar..
more…

Shila Amzah terima anugerah dari Ambassador of China-Malaysia 5556006580964927408
Tahniah Shila Amzah kerana menjadi 'duta' kecil persahabatan dua negara Malaysia-China. Setelah krisis dan peristiwa MH370 sumbangan kecil Shila menyatukan dua negara melalui bakatnya harus diberi pujian.Sekalung pujian.

Anda suka berita di blog ini. Moh le LIKE Page ni.. Terima Kasih
more…

20 senarai artis bertudung tercantik di Malaysia 8411127082503586770


Sepanjang tahun sejak kebelakangan ini, terdapat perubahan yang dilakukan oleh selebriti di Malaysia untuk mengenakan hijab. Perubahan positif ini mendapat pujian dan galakkan dari peminat seni tanah air.

Berikut gambar artis senaraikan 20 artis bertudung tercantik di Malaysia. Untuk senarai penuh..tontotn video ini. Komen anda diperlukan jika senarai ini tidak menepati citarasa anda.hihi
Anda suka berita di blog ini. Moh le LIKE Page ni.. Terima Kasih
more…